AA Drink

Albert Heijn en KNVB halen er alles uit. Met Teamfruit.

We mogen weer… de voetbalcompetities zijn weer van start! Iedereen is er klaar voor. Van trainers tot kledingwassers en van vlaggers tot lijnentrekkers. En vanaf dit seizoen ook de Teamfruit-regelaars! Albert Heijn en de KNVB bundelen hun krachten met hun nieuwe campagne 'Teamfruit', waarmee beide partijen zich hard maken voor een duurzame gedragsverandering onder de jongste sporters en zicht inzetten voor een gezonde levensstijl en een verantwoorde sportomgeving.

Services

Strategy
Creation
Media
Video
Design
Copywriting

Credits

Sportizon
Abovo Media
Boris Booij
Czar
Hincha
THNDR STUDIO
Make sports count

x

Bereik

x stuks

Teamfruitbakken

x

Voetbal.nl resultaten

Relevantie

Om goed te herstellen en sterker te worden zijn de gezonde koolhydraten van fruit voor ieder kind heel belangrijk. Het eten van fruit tijdens of na het sporten wordt daarom aangeraden door verschillende organisaties zoals het Voedingscentrum en de KNVB. Toch eet minder dan de helft (44,4%) van de kinderen tot 12 jaar elke dag voldoende fruit. Onder middelbare scholieren is dat percentage nog lager: slechts 31,2% van hen eet dagelijks fruit.

Wat is Teamfruit?

Vanaf dit nieuwe voetbalseizoen krijgen jeugdteams in heel Nederland de kans om een ‘Teamfruitbak’ aan te vragen via ah.nl/teamfruit. Als onderdeel van de samenwerking met de KNVB, zal Albert Heijn gedurende het komende voetbalseizoen wekelijks 100 teams voorzien van een goed gevulde fruitbak voor hun wedstrijden. Maar dat is niet alles. Albert Heijn gaat ook elke week het land in met een eigen ‘Teamfruit-promoteam’, op bezoek bij voetbalclubs om het belang van fruitconsumptie te benadrukken.

Het coördineren van fruitverantwoordelijkheden binnen teams wordt eenvoudig gemaakt dankzij de Voetbal.nl-app, die al veelvuldig wordt gebruikt door voetballend Nederland. Het uiteindelijke doel van Albert Heijn en de KNVB is dat Teamfruit net zo vanzelfsprekend wordt als het regelen van bijvoorbeeld schone voetbalshirtjes. Op deze manier raken kinderen gewend om op een gezonde manier hun energie aan te vullen.

Wij willen de verbindende kracht van voetbal gebruiken om een positieve verandering teweeg te brengen onder kinderen. Daarom richten we ons samen met de KNVB op de jeugdvoetballers van Nederland en stimuleren ze om een lekker stukje fruit te eten in de rust of na de wedstrijd. Iets dat past bij de missie van Albert Heijn: samen beter eten bereikbaar maken, voor iedereen.

— Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie bij Albert Heijn

Zichtbaarheid

De impact van Teamfruit zal merkbaar zijn op en rond het voetbalveld, maar ook daarbuiten. De campagne is niet alleen zichtbaar tijdens voetbalwedstrijden, maar ook op ah.nl/teamfruit, via de Voetbal.nl-app, rond wedstrijden van Oranje op TV middels een tag-on en billboarding, op socials met verschillende content-items en winacties en zal je Teamfruit ook opmerken bij mediapartners als Voetbal International, Show your Skills en verschillende voetbalpodcasts.

Vooruitblik

We hopen dat veel jeugdspelers langs de velden en in de kleedkamers genieten van de gezonde tussendoortje. Dankzij de inspanningen van Albert Heijn en de KNVB kunnen we een generatie jeugdvoetballers inspireren om bewuste en gezonde keuzes te maken.

Interested in seeing more of our work?

See what else we have created