UEFA

UEFA FootbALL

Voetbal is een sport van en voor verschillende mensen, unieke individuen. Zonder hen zou voetbal niet zijn zoals het vandaag de dag wordt beleefd. Het unieke karakter van elke fan, vrijwilliger, speler of scheidsrechter maakt voetbal sterker. #FootbALL.

Services

Strategy
Creation
Design

Credits

Boris Booij
Libbe van Dijk
Make sports count

200.000

Live kijkers in het stadion tijdens Europese finales

In aanloop naar de UEFA Champions League Finale lanceerde UEFA haar nieuwste voetbal maatschappelijke campagne. Met de campagne #FootbALL wil UEFA mensen tot inzicht laten komen dat hoe verschillend we ook zijn, we allemaal welkom zijn in het voetbal. In de video (bekijk hier 🔗) worden kijkers geconfronteerd met hun eigen vooroordelen. De hoofdpersonen verwacht je immers niet zo snel in een actieve rol in de voetbalwereld. Als snel komt men erachter dat ze allemaal onderdeel uitmaken van de grote familie die voetbal heet.

De #FootbALL-campagne legt een positieve focus op ieders unieke bijdrage aan het spel en laat zien hoe voetbal iedereen verwelkomt om op zijn of haar eigen manier aan voetbal deel te nemen.

Guido Klomp, directie bij Triple Double, reageert verheugd op de campagne:

“We zijn trots dat we weer de voetbal-maatschappelijke campagne met UEFA hebben mogen ontwikkelen. Het is een campagne die dicht tegen de overtuiging van ons bureau ligt; ‘Sport matters’. Voetbal heeft namelijk het vermogen om de hele wereld samen te brengen. Om iedereen te verenigen. Zowel binnen als buiten de lijnen. Ongeacht identiteit of komaf. De campagne #FootbALL laat dat op een mooie manier zien.

— Guido Klomp, directie Triple Double

Interested in seeing more of our work?

See what else we have created